Turske lokme u agdi

Ne možemo vam opisati kako su ukusne i divne male turske lokme natopljene u agdi. Zato je najbolje da isprobate Ibrahimov recept za ove male pržene krofnice koje okusom podsjećaju na tulumbe, a izgledom na fritule.

Dvostruko pržena vrela lokma kratko se natopi u hladnoj agdi i na taj način ostaje hrskava, a u isto vrijeme se topi u ustima. Video recept možete pogledati ovdje.

Ovaj video nastao je u okviru projekta „Jačanje društvene kohezije u zajednicama u kojima borave ljudi u pokretu“ kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u Bosni i Hercegovini, a finansira Služba za instrumente vanjske politike (FPI) Evropske unije u okviru Instrumenta koji doprinosi stabilnosti i miru (IcSP). Autori videa su odgovorni za njegov sadržaj i stavovi koji su u njemu izneseni ne odražavaju nužno stavove IOM-a, EU ili Službe za instrumente vanjske politike (FPI) Evropske unije.

Povezano